Qui sóc

CAT

Biografia

Nascut el 1977 a Colòmbia, emigrat a Santander i criat com a Càntabre. Un cop acabada la meva carrera d’informàtica hi vaig estar treballant un parell d’anys al setmanari La Realidad fins que va tancar el febrer de 2003. En aquell moment vaig decidir marxar a estudiar a Gran Bretanya i de pas a millorar el meu nivell d’anglès. El 2005 vaig anar a Barcelona, on hi vaig estar treballant en algunes empreses del sector nàutic fins que vaig trobar feina de programador en una altra empresa (que em recol·locaria a l’Hospital de Can Ruti i a l’ICS).

Però la informàtica no era el que volia, em cremava. Per això el 2009 la vaig deixar i em vaig centrar en muntar una cooperativa amb uns amics. Fou el projecte d’Acció Cultural / Aldarull que va consistir en una llibreria i una editorial. Van ser anys molt intensos de feina al màxim. Pel projecte passaria molta gent, fins que per fi es va consolidar i vaig aconseguir que tirés sense mi… perquè el 2012 em vaig traslladar a viure a Manresa. Per tant, per uns anys jo anava i venia de Manresa a Gràcia per obrir la llibreria.

Com a projecte cultural la llibreria era molt més que això, i és una entitat cultural de la Vila de Gràcia, referent dels moviments de la zona. També va ser un dels nodes de difusió del cooperativisme del barri.

Ara poso els meus esforços en la meva família (un fill i un altre en camí) i en alguns projectes personals de l’economia social, així com recolzar l’acció comunitària de caràcter transformador.

 

CAST

Biografía

Nacido en 1977 en Colombia, emigrado a Santander y criado como cántabro. Allí una vez acabada la carrera estuve trabajando un par de años en el periódico La Realidad hasta que cerró en febrero de 2003. En ese momento decidí marchar a Gran Bretaña a estudiar y de paso a mejorar mi nivel de inglés. En el 2005 me fui a vivir a Barcelona donde estuve trabajando en algunas empresas del sector náutico hasta que encontré trabajo como programador en otra empresa (que me recolocaría en el Hospital de Can Ruti y en el ICS).

Pero la informática no era lo que yo buscaba, me quemaba. Por ello en 2009 lo dejé y me centré en crear una cooperativa con unos amigos. Fue el proyecto de Acció Cultural/Aldarull que consistió en una librería y una editorial. Fueron años intensos de trabajo a tope. Por el proyecto pasaría mucha gente, hasta que por fin se consolidó y logré que tirara sin mí… porque en el 2012 me trasladé a vivir a Manresa. Así que por unos años iba y venía desde Manresa a Gràcia para abrir la librería.

Como proyecto cultural la librería fue mucho más que esto, y es una entidad cultural de la Vila de Gràcia, referente en los movimientos de allí.

Ahora pongo mis esfuerzos en mi familia (un hijo y otro en camino) y en algunos proyectos personales de la economía social y también en apoyar la acción comunitaria de carácter transformador.